Koding Technology implementează soluții cloud private și hibride pentru companii din orice industrie, indiferent de dimensiune sau complexitate.

 

Contactează-ne acum pentru a implementa o platformă cloud personalizată pentru compania ta.

cloud

Ce este cloud-ul privat?

Cloud-ul privat este un tip de soluție cloud care implică un mediu cloud distinct și securizat care poate fi accesat exclusiv de un client specific. Ca și în alte modele, cloud-ul privat oferă putere de procesare ca serviciu în cadrul unui mediu virtualizat bazat pe o resursă fizică. În cloud-ul privat însă resursele sunt accesibile ei singure organizații, care deține astfel un nivel mai mare de control. Cloud-ul privat este apropiat de modelul tradițional al rețelelor locale (LAN) folosit de companii, dar cu avantajele virtualizării
Principalele beneficii sunt:

  • o mai mare securitate și protecție a datelor personale
  • control mai mare asupra configurării și administrării
  • o mai bună alocare a resurselor în companie
  • fiabilitate mai bună a infrastructurii IT, prin virtualizarea partițiilor și redistribuirea resurselor
  • cloud  bursting – posibilitatea de a conecta anumite funcții ne-esențiale la un cloud public, atunci când crește brusc și puternic cererea de resurse

Ce este cloud-ul hibrid?

Cloud-ul hibrid este o combinație între soluția oferită de un furnizor public de cloud (precum Microsoft Azure sau Amazon Web Services) și o platformă cloud priovată – care este destinată unei singure organizații. Infrastructurile cloud publică și privată, care funcționează independent una de cealaltă, comunică printr-o conexiune criptată, folosind tehnologii care permit portabilitatea datelor și alicațiilor.

Acest sistem le permite organizațiilor să stocheze date protejate sau privilegiate pe un cloud privat, și să păstreze în același timp posibilitatea de a folosi resurse de calcul din cloud-ul public pentru a rula aplicații. Cloud-ul hibrid reduce astfel la mimimum expunerea datelor.

cloud hibrid
Microsoft Azure

Care sunt beneficiile cloud-ului hibrid?

Un beneficu important este deținerea unei infrastructuri private locale care este accesibilă direct, așadar nu prin internet. Astfel scade latența comparativ cu serviciile de cloud publice și dispare punctul unic de blocaj care poate fi internetul atunci când nu funcționează.

Un alt beneficiu este posibilitatea de a avea local o infrastructură care suportă nevoile medii ale companiei, păstrând posibilitatea de a folosi cloud-ul privat pentru circumstanțe în care nevoile de procesare depășesc puterea disponibilă a cloud-ului privat. Costurile suportate de o companie care are cateva vârfuri de cerere anual sunt mai mici când aceste varfuri sunt rezolvate de cloud-ul public, decât atunci când se instalează o infrastructură locală mai puternică care stă parțial nefolosită aproape tot anul.

Cloud privat și hibrid de la Koding Technology

Avem experiență în instalarea soluțiilor cloud private și hibride, de la instalarea și configurarea resurselor locale până la conectarea cloud-ului local cu cel public. Astfel, compania ta obține o optimizare o optimizare maximă a vârfurilor de sarcină și o distribuire sigură a resurselor IT. Toate datele sensibile sunt păstrate în serverele locale, cu alocare de resurse din cloud-ul public pentru sarcinile secundare, atunci când este nevoie.

Contactează-ne pentru a construi o soluție cloud privată sau hibridă pentru organizația ta.

Microsoft Azure prin Koding Technology

Ești în căutarea unei companii care oferă soluții IT personalizate?

KODING TECHNOLOGY OFERĂ SOLUȚII PROFESIONALE DE CLOUD PRIVAT ȘI HIBRID LA PREȚURI ACCESIBILE