Koding Tech Select: sutienul gecko si laserul rece

Share This Post

Koding Tech Select revine. Avem din nou pentru voi o grupare de stiri high-tech care dau de gandit. Ca de obicei, sunt doar noutati selectionate cu grija de catre specialistii nostri. Enjoy.     
Lgecko lizard representing sticking technology soparla tehnologia aderentaadies, cand ati purtat ultima data un sutien fara bretele ? Genul acela de sutien care parca sta sa cada tot timpul ? Exasperant pentru voi fiindca trebuie mereu ridicat, dar si pentru cei din jur, fiindca nu mai cade odata. Problema s-a rezolvat, datorita lui Anthony Roy, un inginer in robotica a carui sotie s-a plans intr-o zi de sutienul ei cel instabil. Anthony si-a amintit de proiectul unui robot care urca pe pereti datorita unor picioruse inspirate de soparla gecko. Ce au in comun soparlele cu sutienele ? Aderenta fara niciun fel de adeziv. Gecko este in stare sa urce pe sticla sau pe aproape orice suprafata verticala, datorita fortei Van der Waals (pe scurt, o forta de atractie intre molecule), care ii lipeste degetele de orice, fara sa fie cu adevarat lipicioase. Soparla reuseste sa activeze aceasta forta prin miliardele de perisori din palma. Antonhy Roy a folosit o banda adeziva dezvoltata de Universitatea Manchester pe principiul fortei der Waals, si a creat GeckTech, o folie care se lipeste de pielea umana fara niciun fel de lipici. De aici a fost doar un pas pana la solutia pentru problema sutienului. Proiectul s-a transformat intr-o prima linie vestimentara, iar ideea lui Roy se afla deja pe Kickstarter.
Indemn salvare date senzori IOT Pastrati datele generate de senzori, chiar daca nu stiti la ce v-ar putea folosi in viitor. Veti afla la un moment dat. Indemnul vine de la Microsoft, care arata pe sectiunea IOT a blogului companiei cum Internet of Things a inceput deja sa genereze cantitati enorme de date, insa putine din aceste informatii sunt pastrate. Datele venite in cascada de la device-uri si senzori ar putea parea prea multe si prea putin folositoare dupa momentul masurarii. Ele sunt de fapt extrem de utile pentru a contura un context,  pentru a seta benchmark-uri, pentru a descoperi tendinte si comportamente. Uneori nu stim la ce vor folosi aceste date, dar candva vom sti. Un studiu Keystone Strategy arata ca doua treimi din companii pastreaza mai putin de un an datele generate prin tehnologii IOT.
De la Personal CompuDetectiv reprezentand Watson Trend de la IBM care utilizeaza tehnologie analiza de senetimentter la Trendspotting Computer. Asa ii spunem noi, de fapt instrumentul lansat de IBM se numeste Watson Trend. Este un serviciu care foloseste abilitati de invatare automatizata, pentru a descoperi cele mai indragite si cautate produse din sezonul de shopping. Computerul isi extrage datele de pe internet, din conversatii de pe retelele sociale, de pe bloguri si testari de produse. Informatiile sunt supuse unui asa numite “analize de sentiment” pentru a intelege starea de spirit generata de acel produs. IBM sustine ca Watson este capabil sa descopere daca un produs va fi o moda treclaser care raceste lichide atoare sau una durabila.
Primul laser care raceste lichide. Pentru prima data, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Washington a reusit sa foloseasca un laser infrarosu pentru a ingheta un lichid. Pe scurt, atomii dintr-un cristal special aflat in apa absorb fotonii de laser si ii elibereaza apoi la un nivel de energie mai mare decat cel initial. Astfel, cristalul pierde caldura iar apa in care este scufundat ingheata. Cea mai evidenta aplicatie posibila este racirea microprocesoarelor, dar posibilitatea de a raci o portiune mica si foarte bine definita deschide multe alte utilizari, de la cercetarea in biologie si anatomie la crearea unor lasere industriale de mare putere care sa genereze mai putina caldura reziduala. Si, desigur, va veni momentul cand vom pune berea la laser.
ochi care vede tot reprezentand securitatea informatica Si un interviu exceptional cu Edward Snowden. evident despre securitatea datelor, dar fara politica ci doar cu tehnologie. Cateva idei: iti poti cripta conversatiile telefonice folosind Signal, o simpla aplicatie Android si iOS. Cripteaza-ti hard-disk-ul laptopului. Foloseste parole complicate si un manager de parole ca sa nu fii obligat sa le tii minte. Foloseste plugin-uri de browser precum HTTPS Everywhere pentru ca “la fiecare pagina pe care aterizezi, informatii despre tine sunt colectate, interceptate,  analizate si stocate de guverne si companii.”

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea